Choklad/vanilj kaka

Lagom till Alla hjärtans dag bestämde jag mig för att baka en choklad/vanilj kaka i en hjärtformad bakform.


 



Detta behöver du för att baka en choklad/vanilj kaka:
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjukt margarin
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 5 dl extra fint vetemjöl
  • 50 g blockchoklad
  • florsocker att pudra över

Smörj en sockerkaksform och ställ den åt sidan. Rör margarin och socker i en skål tills det är ljust och luftigt. Rör ner vaniljextrakt. Tillsätt ett ägg i taget och rör väl, tillsätt mjöl. Häll över hälften av smeten i en egen skål. Smält blockchokladen försiktigt och blanda ner i den ena skålen. Häll först chokladsmeten i sockerkaksformen och sedan vaniljsmeten. Grädda i ugnen 190 grader i 30 min. Avsluta med att försiktigt pudra florsocker över kakan.

Elinas kommentar: Lite torr men god.
Isabells kommentar: Lite torr men jättegod.
Marja-Leenas kommentar: För att kakan inte ska vara så torr kanske man borde ha tillsatt mjölk. Annars var den god.

Utseende: 5
Smak: 4


Kommentarer
Postat av: issapissa

så fin den var från början :)

2009-03-03 @ 19:44:24
Postat av: Fatimah

Hur många ägg? ;)

2012-01-15 @ 17:26:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0