Choklad/vanilj kaka
Lagom till Alla hjärtans dag bestämde jag mig för att baka en choklad/vanilj kaka i en hjärtformad bakform.

Detta behöver du för att baka en choklad/vanilj kaka:
- 2 dl socker
- 2 dl mjukt margarin
- ½ tsk vaniljextrakt
- 5 dl extra fint vetemjöl
- 50 g blockchoklad
- florsocker att pudra över
Smörj en sockerkaksform och ställ den åt sidan. Rör margarin och socker i en skål tills det är ljust och luftigt. Rör ner vaniljextrakt. Tillsätt ett ägg i taget och rör väl, tillsätt mjöl. Häll över hälften av smeten i en egen skål. Smält blockchokladen försiktigt och blanda ner i den ena skålen. Häll först chokladsmeten i sockerkaksformen och sedan vaniljsmeten. Grädda i ugnen 190 grader i 30 min. Avsluta med att försiktigt pudra florsocker över kakan.
Elinas kommentar: Lite torr men god.
Isabells kommentar: Lite torr men jättegod.
Marja-Leenas kommentar: För att kakan inte ska vara så torr kanske man borde ha tillsatt mjölk. Annars var den god.
Utseende: 5
Smak: 4
Kommentarer
Postat av: issapissa
så fin den var från början :)
Postat av: Fatimah
Hur många ägg? ;)
Trackback