Cheesecake

Detta behöver du för att baka en cheesecake:
- 2 dl socker
- 10 digestivekex
- 50 g smält smör
- ½ tsk malen kanel
- 250 g mjukost (Philadelpia)
- 4 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ citron
- 3 dl gräddfil
Krossa kexen och blanda med det smälta smöret, 1 dl socker och kanel. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten. Rör osten mjuk och vispa ner ägg, resten av sockret, vaniljsocker, citronsaft och skal. Häll blandningen i degskalet. Grädda i 125 grader, i 30 minuter. Ta ut kakan och häll på gräddfilen och sedan in i ugnen i ytterliggare 5 minuter. Låt den kallna.
Elinas kommentar: Jag brukar inte tycka om cheesecake men den här var faktiskt väldigt god, fast jag var lite tveksam när jag fört såg den.
Isabells kommentar: God för att vara en cheesecake.
Marja-Leenas kommentar: Uppfriskande smak och en bra konsistens på bakverket.
Utseende: 2,5
Smak: 4
Presentation
Som projektarbete har jag valt att göra en bakblogg. Detta kan bli spännande eftersom jag sällan brukar baka, men det är något jag vill ägna mer tid åt. Recepten är främst riktade åt ungdomar som precis som jag inte är så vana med att baka och vill lära sig några enkla och goda recept. Det dyker även upp några temarecept i bloggen, som t.ex. Jultema och Alla Hjärtans dag tema, de innehåller alltså recept som passar speciellt bra inför dessa högtider.
Jag har även en panel bestående av tre personer, Isabell Lövqvist, Elina Melakoski och Marja-Leena Ukkonen som ska betygsätta både smak och utseende på allt jag bakar. De ger konstruktiv kritik och då kan ni läsare se vad som har varit bra och mindre bra med mina bakverk. Följ mig och mina bakverk här på bloggen!
Choklad/vanilj kaka

Detta behöver du för att baka en choklad/vanilj kaka:
- 2 dl socker
- 2 dl mjukt margarin
- ½ tsk vaniljextrakt
- 5 dl extra fint vetemjöl
- 50 g blockchoklad
- florsocker att pudra över
Smörj en sockerkaksform och ställ den åt sidan. Rör margarin och socker i en skål tills det är ljust och luftigt. Rör ner vaniljextrakt. Tillsätt ett ägg i taget och rör väl, tillsätt mjöl. Häll över hälften av smeten i en egen skål. Smält blockchokladen försiktigt och blanda ner i den ena skålen. Häll först chokladsmeten i sockerkaksformen och sedan vaniljsmeten. Grädda i ugnen 190 grader i 30 min. Avsluta med att försiktigt pudra florsocker över kakan.
Elinas kommentar: Lite torr men god.
Isabells kommentar: Lite torr men jättegod.
Marja-Leenas kommentar: För att kakan inte ska vara så torr kanske man borde ha tillsatt mjölk. Annars var den god.
Utseende: 5
Smak: 4