Daimtårta

En glasstårta med smak av daim och digestivekex.



Detta behöver du för att göra en daimtårta: 

  • 3 ägg (vitan och gulan separerade)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 10 st krossade digestivekex
  • 1 krossat dubbeldaim
Vispa ägg gulor och socker, häll i creme fraiche. Vispa grädden tills den blir hård och häll i den krossade daimen. Blanda daimgrädden med creme fraiche röran. Vispa vitorna och vänd ner dem försiktigt. Ta fram en form med löstagbar botten och lägg fem krossade digestivekex på botten. Häll i smeten och strö över de kvarstående digestivekexen. Ställ tårtan i frysen över natten.

Elinas kommentar: Jättegod men lite för söt och borde haft ett lager till av tex. chokladsås och/eller daim.
Isabells kommentar: Ser mumsig ut och är jättegod. Kunde ha haft med något fruktigt som dekoration.
Marja-Leenas kommentar:  Tårtan har väldigt söt smak, kanske lite för söt och daimchokladen och digestivekexen passar bra ihop.

Utseende: 4
Smak: 4,5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0