Smörgåstårta

I många hus är smörgåstårtan en tradition när det är fest, även hemma hos mig.
Jag valde att prova på att baka en smörgåstårta och här har vi resultatet. (Jag fick lite hjälp med dekorationen)



Detta behöver du för att baka en smörgåstårta:

  • 12 st landgångsskivor
  • 2 ½ dl grönsaksbuljong

Fyllning:

  • 2 burkar tonfisk (olja)
  • 3 ägg
  • Gräslök eller dill
  • 3 dl creme fraiche
  • 6 msk majonäs

Dekoration:

  • 200 g färskost
  • 3 msk majonäs
  • 3 msk creme fraiche
  • Gurkskivor
  • Salladsblad
  • 2 ägg (kokta & skivade)
  • Kallrökt lax (skivad)
  • 1 citron
  • Körsbärstomat
  • Vindruvor
  • Dill

Lägg 4 landgångsskivor på ett fat och fukta med grönsaksbuljong runt kanterna. Blanda ihop tonfisk, kokt ägg ochklippt dill med creme fraiche och majonäs. Varva bröd med fyllning så att det blir tre lager.

Gardering: Blanda ihop färskosten med creme fraiche och majonäs. Bre blandningen över hela tårtan.

Dekorera med salladsblad, färsk gurka, körsbärstomater, vindruvor, kokt ägg och kallrökt lax.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0